FŐOLDAL PODCAST BESZÉLGETÉS KULTÚRA KÖZÉLET AJÁNLÓ TÁMOGATÁS

Ilyen egy igazi sikertörténet Magyarországon

2017. november 02. 17:09 - Becstelen Majom

kasza.png

Kasza Tibi már 1998-ban elkezdte (le)építeni országunk kollektív kulturális gondolkodását és nagyban hozzájárúl médiaszocializációjához. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatán egy iskolai előadóesten Lajtai Katalinnal lépett fel és a váratlan gratulációk hatására úgy gondolták ebből a formációból zenekart kell csinálni. Ekkor alapították meg a Crystal-t, Kasza Tibi testvérét is bevonva, aminek 2000-ben jelent meg az első stúdió albuma.

A siker receptje már akkor is nagyon egyszerű volt; négyakkordos pop alapra össze kellett válogatni a legnépszerűbb szerelmi sallangokat és kifejezéseket. A zenekar 2009-ig 5 lemezt adott ki azután feloszlott. Kasza Tibi az ezután kezdett szólókarrierje során ugyanott folytatta, ahol abba hagyta. Patikamérlegen mérte, hogy mire éhes a nép. A fiuknak jó muffokat adott a klipjeiben a lányoknak pedig szerelmes nótákat.

Legnagyobb sikereit azonban facebook oldalán érte el, ahol közel 1 millió követőt sikerült összegyűjtenie. Ha zenélésben is fele annyira tehetséges lenne mint like vadászatban sokkal járulhatott volna hozzá zenei kultúránkhoz.

Vicces megosztott mémjeit leggyakrabban egy olyan kísérő szöveggel látja el amire muszáj reagálni például, hogy “te mit csinálnál?” “Szerintem…. Vélemények?”  “ti tudtátok?” és a kedvencem; “ti küldtétek! behalok! :D”. Ezzel az utóbbival felmerül bennem a kérdés, hogy tényleg van olyan elvetemült, aki azzal szórakoztatja magát, hogy messengeren Kaszának küld vicces mémeket? Kasza Tibi mérhetetlenül nagy egójáról az is árulkodik, hogy általában ő szerintem az első, aki likeolja a saját posztját.

Kasza Tibi azt is bebizonyította, hogy műsort is remekül vezet. A Kasza! Című show műsor 60 részt élt meg a Szuper TV2-ön és olyan nagyszerű alkotások is születhettek ott, mint a “hülye vagy!” Című szám és a “valoságshowkról” című dal, amiből lejön, hogy önkritikája is van, bár épp nem annak szánta. Valamint a Kasza taxi című műsorban az is kiderül, hogy bulvár riporternek sem utolsó. Páratlan vagy páros humoráról nem egyszer tett tanúbizonyságot a morning showban is, tehát humoristának se lenne utolsó, az erős középmezőnyt megüti ott is.

Karrierje példa értékű lehet azok számára, akik kicsit is értenek a zenéhez, valamennyire tudnak énekelni és jól fel tudják magukra hívni a figyelmet a sok tartalmatlan szövegelésükkel és proli humorukkal.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://becstelenmajom.blog.hu/api/trackback/id/tr5613146908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása