FŐOLDAL PODCAST BESZÉLGETÉS KULTÚRA KÖZÉLET AJÁNLÓ TÁMOGATÁS

Az ID és a Materializmus erkölcséről

2017. november 09. 12:33 - Becstelen Majom

materialism.png

A minap elkezdtem olvasni egy könyvet, melyet Ken Ham, Jonathan Sarfati és Carl Wieland írt. A könyvhöz Werner Gitt írt elő is utószót és dr. Jeszenszky Ferenc okleveles fizikus ajánlásával jelent meg magyar nyelven. A könyv nagyon jól példázza az intelligens tervezettség (ID) hazug vallási és politikai ideológiáját.

Werner Gitt már az előszóban úgy fogalmaz, hogy “felszólítják az olvasót, hogy döntsön amellett, amit Isten mondott, és lépjen a bizalomnak erre az útjára.”, tehát választási lehetőséget nem ad. Ez is azt tükrözi, hogy mennyire lehet erkölcsös egy olyan világnézet, ami nem biztosítaná a szabad akarat lehetőségét. Ebből a műből fogok most idézni és reagálni ezekre a feltevésekre.

Az olvasmány igazán még el se kezdődik, de már az első fejezet első gondolatával megbélyegez másként gondolkodó embereket:

“A Biblia tehát adottként feltételezi és magától értetõdõnek tekinti Isten létezését; mégis vannak emberek, akik nem veszik figyelembe ezt a tényt. Zsoltárok 14,1 így szól az ilyenekről: „Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten! Romlottak és utálatosak tetteik, senki sem tesz jót”. Ebből is láthatjuk, hogy a Biblia az Istent becsmérlő gondolatokat – különösen létezésének tagadását – összeköti a romlott erkölccsel. És valóban: Ha nincs Isten, nincs Teremtő, aki megállapítja az élet szabályait, akkor erkölcsi tájékozódás nélkül hánykolódunk ide-oda.“

Tehát a könyv szerint, aki nem hisz istenben erkölcstelen és romlott. Az való igaz, hogy a keresztény vallásnak és az újszövetségnek köszönhetjük azt a mémet ami elősegítette az erkölcs egy magasabb szintre emelését és éppen ezért én úgy gondolom, hogy ez fontos és helye van az iskolákban, mégpedig erkölcs és hittanórán. Viszont az erkölcs nem egyenesen arányos a hit mértékével. Mert általában amikor erkölcsös viselkedésről beszélünk, arra gondolunk, hogy a társadalomban mi számít elfogadható, illetve elfogadhatatlan viselkedésnek. Ezen kívül az ember alapjáraton egy szociális élőlény és a józanész azt diktálja, hogy a társadalom sikeréhez elengedhetetlen mások megsegítése és a velük való törődés. Az evolúciós gondolkodás pedig pont ezért nem zárja ki az erkölcsöt. Mert ahogy a test is csak úgy képes jól működni, hogy a sejtek külön “programot” teljesítve segítik egymást, úgy a társadalom is csak úgy képes működni, hogy az őt képző emberek segítik egymást. Az élővilág is csak úgy tudott ilyen csodaszépre és változatosra fejlődni, hogy az egyéni érdekek helyett a közös érdekek érvényesültek jobban, amivel beállt egy evolúciósan stabil állapot. Sokan pedig azért erkölcsösek, mert természetes hajlamot éreznek rá: ez az együtt érzés, ami teljesen független attól, hogy valaki idealista-e vagy materialista. Lentebb pedig arra is találunk majd példát, hogy a fundamentalista vallásos gondolkodás is tud erkölcstelen lenni. A Szekuláris humanizmus pedig egy olyan naturalisztikus világnézet, mely szerint az emberek értékesek, és meg tudnak oldani emberi problémákat valamint a tudomány, a szólásszabadság, az értelmes gondolat, a demokrácia és a művészeti szabadság együtt járnak. A természetfölötti pedig nem fontos erkölcs szempontjából. Sok ateista vallja ezt a világnézetet.

“Minél inkább eltávolodik egy nép Istentől, és úgy él, mintha Õ nem is létezne, annál inkább elhatalmasodik közöttük a bűn. Terjed a politikai korrupció, a hazugság, a rágalmazás, a kicsapongó életmód, az erőszakos bûnözés, a magzatelhajtás, a lopás, a házasságtörés, a kábítószerszenvedély, az alkoholizmus és a játékszenvedély.”

Az állítás utóbbi része teljesen igaz, azonban ez a jelenség nem csak annak tudható be, hogy eltávolodtunk istentől. A politika mindig is korrupt volt, a hazugság az mindig is létezett akárcsak a rágalmazás. A hatalom éppúgy megrészegít hívő és nem hívő embereket is, láttunk erre példát a másik oldalon a középkorban. Az pedig igen, valóban annak tudható be, hogy az egyház materializálódott, de ez azért volt mert hatalomhoz jutottak. A hatalom alapja pedig alapból az anyagi világ uralása és az ID most pont erre törekszik. A jelenkor pedofil botrányai is arról tesznek tanúbizonyságot, hogy az idealista világnézet se makulátlan. A hazugság és rágalmazás pedig nem áll távol az ID-től sem, hiszen tagadják azokat a tudományos téziseket, amelyek nem illeszthetőek a bibliába és hazugnak bélyegzik azokat a tudósokat, akik ilyen tudományos felfedezéseket tesznek. A kicsapongó életmódot pedig sokkal inkább a fogyasztói társadalomnak köszönhetjük. Erről már korábban volt itt egy cikk. A magzatelhajtásról, vagyis az abortuszról pedig az a véleményem, hogy egyes esetekben nem erkölcstelen, például ha a gyerek gyógyíthatatlan betegséggel születne vagy nemi erőszak eredménye. A többi társadalmi probléma pedig akkor is jelen lenne, ha az idealizmus lenne az uralkodó világnézet, mert a gyarlóság alapból anyagi, materiális természetű, nem lehet kiiktatni mivel anyagi világban élünk.

“Az evolúciós gondolkodás széles körű elfogadása tagadja Isten létezésének világosan felismerhető bizonyítékait (Rómaiak 1,19-20), kikerülhetetlenül elvezet az ateizmushoz. Manapság az iskolákban és egyetemeken, sőt a kormányokban is ez a gondolkodásmód uralkodik.”

Ez valóban így van, viszont azt is hozzá kell tenni, hogy ez indirekt módon történt. A tudománynak sose az volt a célja, hogy cáfolja isten létezését, akaratán kívül tette ezt. Aki pedig egyre jobban belemélyed ebbe a világba tényleg gyakran ateista lesz, ez ellen nincs mit tenni. De ahogy már leírtam ez nem azt jelenti, hogy az illető erkölcstelen lesz és romlott. Valamint a teista világnézet alapból elfogadja az evolúciót és Isten létezését is. És vannak akik bár elveszítik istenben való hitüket a Krisztus mémet ennek ellenére is hordozzák a szívükben mint erkölcsi szimbólumot. Tehát aki elfogadja az evolúciót nem feltétlenül tagadja meg Istent vagy Krisztus tanításait. Ez nem az a frontális hit elleni támadás, mint aminek az ID beállítja.

“A világtörténelem legszörnyűbb gonosztetteit Lenin, Hitler, Sztálin, Mao Ce-tung és Pol Pot követte el.”

Ez meg már a gyomorforgató Hitler kártya. A fent felsoroltak közül valóban a többségük ateista volt egy kivételével. Hitler hitt istenben és úgy vélte az ő akarata szerint cselekszik:

"Hiszem, hogy a mindenható Isten akarata szerint cselekszem, amikor a zsidóval szemben védekezem és harcolok az Úr művéért!"

A mein kapf-ban 65 alkalommal szerepel az isten szó és sok esetben vele igazolta események megtörténését és életének forduló pontjait, tetteinek helyességét.

"Az örök isteni igazságszolgáltatás vasökle volt az, amely Ferenc Ferdinánd főherceget, a németségnek ezt az elkeseredett ellenségét éppen azokkal a golyókkal terítette le, melyeknek öntésénél maga is segédkezett. Ausztriában Ferenc Ferdinánd volt a felülről irányított elszlávosítás fővédnöke!"

Erős hite volt, mégse mondom azt, hogy ezért történt a holokauszt, az ID szintjére azért nem süllyedek.  

“Sok millió embernek kellett elszenvednie az ateista gondolkodás következményeit; õk szörnyű dolgokat éltek át, sokan bele is haltak. Az ateizmus hatása halálos lehet, hiszen Isten nélkül az ember Isten törvényeinek sincs alávetve. Így végül mindent szabad! Az ateisták állnak az élen azokban a törekvésekben, hogy legalizálják a magzatelhajtást, az eutanáziát, a kábítószereket, a prostitúciót, a pornográfiát és a promiszkuitást. Mindez nyomort, szenvedést és halált okoz. Az ateizmus a halál filozófiája.”

Már fentebb kifejtettem, hogy bár az ateizmus és a materializmus valóban okozhat halált, de mint láttuk az istenbe vetett hit is, ahogy a világon bármi más is. A intelligens tervezettség erkölcstelensége pedig abban is megnyilvánul, hogy elutasítják az eutanáziát, amivel sok szenvedő gyógyíthatatlan beteg fájdalmainak lehetne véget vetni valamint a prostitúció legalizálását, ami nőket szabadítana fel az alvilág rémuralma alól. A könnyű drogok liberalizálása szintén visszaszorítaná a bűnözést. Valamint fel sorolnék néhány ateista gondolkodót, akik hozzá tettek valamit a világhoz: Peter Higgs, Julian Huxley, Isaac Asimov, Steve Wozniak, Sigmound Freud, Ivan Petrovics Pavlov, Alan Turing, Albert Einstein.

Az ID célja határozottan az, hogy politikai valamint akadémiai befolyással a Darwinista világnézet helyett az idealista világnézetet uralkodjon. Azt javaslom, kicsit ízlelgessük az ‘uralkodó’ szót. Mert szerintem ez a kifejezés egyenértékű más világnézetek és emberek elnyomásával. A materializmus pedig azért elterjedtebb, mert anyagi világban élünk, ebből kifolyólag nem uralkodik. És bár nem vagyok gyakorló keresztény, de annyit tudok, hogy a hazudozás, az érzelmi manipuláció és mások megvezetése erkölcstelen cselekedetek, az ID pedig pont ezekben utazik. Az erkölcs pedig nem tudományos elméletek és eszmék minősége, hanem embereké. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://becstelenmajom.blog.hu/api/trackback/id/tr7113217903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása