FŐOLDAL PODCAST BESZÉLGETÉS KULTÚRA KÖZÉLET AJÁNLÓ TÁMOGATÁS

Botka lemondása és ami mögötte van

2017. október 20. 14:54 - Becstelen Majom

botka.png

Botka László visszalépése az elmúlt hónapok egyik legizgalmasabb és legszaftosabb politikai történése lehetett volna, ha azt a sajtó nem szenszációhajhász módon kezeli. Igyekszem a tényszerűség mentén bemutatni azokat a tényezőket amelyekről egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset lehetett olvasni az üggyel kapcsolatban, azonban rendkívül fontos tudni róluk ha érteni akarjuk a döntést.

Botka a lemondásával kapcsolatban arra hivatkozott, hogy a párton belül Fideszes ügynökök mérgezik a pártot. A közvélemény és a sajtó ezt az álláspontot fogadta el azonban felmerül a kérdés, hogy ebben az esetben miért maradt mégis az MSZP tagja? A tény, hogy egy olyan közegben maradt ahol elvileg elárulják őt, sejtetni meri, hogy más is áll a lemondás mögött. Lássuk a tényeket!

Egyértelműen nem hozott eredményt

Mióta miniszterelnök-jelölt lett egyetlen százalékot sem változott pozitív irányba az MSZP támogatottsága. Ékes bizonyítéka ez annak, hogy sem szakmailag nem tudta hozni sem ő, sem pedig az emberei azt a színvonalat amely alkalmassá tette volna őket a kormányváltásra. 

jelenlegi_trend-01-18.jpg

(forrás: kozvelemenykutatok.hu)

Elfutott a vita elől

Botka a lemondása napján hivatalos volt az ATV műsorába ahol Vona Gáborral folytatott volna politkai vitát, az összecsapás azonban elmaradt. Feltételezhetően ez nem a lemondással áll közvetlen összefüggésben, ugyanis ez nem szolgáltatott volna indokot arra, hogy ne állítsák szembe a véleményüket a felek. Botka visszalépése sokkal biztonsági lépés volt, hogy vitapartnere még véletlenül se tudja élő adásban bizonyítani az alkalmatlanságát.

Piszkos ügyek...

...legalábbis nem olyanok amelyek a választásokon az MSZP mellé vonzották volna a szavazatokat ha nyilvánosságra kerülnek.

  • Cserepes sori piac eladása

A piac bérleti díja rohamosan nőtt az elmúlt időszakban, ezzel szinte minden piaci szereplőt távozásra ítélte, így az Ujhelyi által hozott (előre bevásárolt) vállalkozók hatalmi pozícióba kerülhetnek. Aki bevásárolta magát annak van jogalapja ajánlatot tenni, valódi vérbeli Fideszes technika. Hasonló történt a budapesti Mammutnál is.

  • Siófoki önkormányzati nyaraló

Nemrég ment át az illetékes testületen az önkormányzati nyaraló eladásának szándéka, arra az indokra hivatkozva, hogy nincs kihasználva. A valóság ezzel szemben az, hogy a nyaralóba éveken keresztül tülekedtek az önkormányzati dolgozók azonban 3 éve egyetlen dolgozó sem mehetett oda komoly indok nélkül. A dolgozók csöndben vannak tartva, a nyaraló megy a haver cégéhez.

  • Ligeti teniszpálya

A ligeti teniszpályában 100 millió forintos önkormányzati befektetés van, ennek ellenére eladják majd a felszántást követően kutyafuttató lesz belőle. Kutyafuttató. A teniszpályából.

A rejtélyes módon történő durván áron aluli ingatlaneladásokról (pl.: 1,6 milliárdos ingatlan 1 milliárd alatt), a virág cukrászda ügyéről és további bűzlő, cserébe viszont jól dokumentált ügyekről már beszélni sem érdemes.

Szegedi DK kettészakadása

A szegedi demokratikus koalíció ügye több mint érdekes, két képviselő ugyanis kizárásra került, mert megalkudtak Botkával és NEM tartózkodtak a szavazáskor hanem kisvárosi egyszerűséggel kikapcsolták a laptopjukat. Berkesi Ottó és Kardos Irén minden mozdulatukban Botka akaratát tükrözik, vele szavaznak stb. A DK összefogása sikertelennek bizonyult, ezt tetézvén a koalíció Botka általi megfúrását követően kizárólag Binszki maradt a DK olyan tagja aki észrevette a durva machinációkat és kiállt az ügy elutasítása mellett. Botka szerencséjére ezt Binszki két képviselőtársa már meg nem tudta megtenni, feltételezhetően félelemből, ezért kizárták őket a pártból.

(egy forrás a sok közül: szegedvaros.hu)

Botka már-már Orbáni

Az piszkos ügyeket, az amatőr simliskedést és a hatalommal való visszaélés tekintetében legalábbis biztosan. Ezek tudatában úgy érzem kijelethetjük, hogy Botka visszalépése nem annak köszönhető amit a sajtónak hazudott, sokkal inkább a bukástól való félelemnek. A különbség közte és Orbán között az, hogy ő ha csalni kell akkor olyan szakemberekkel veszi körül magát akik biztosítják számára azt, hogy problémamentes legyen a folyamat. Botkának ennyi igénye sem volt, így belekényszerítette magát a lemondásba.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://becstelenmajom.blog.hu/api/trackback/id/tr8012898632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása