FŐOLDAL PODCAST BESZÉLGETÉS KULTÚRA KÖZÉLET AJÁNLÓ TÁMOGATÁS

Az X-faktor szégyentelenkedéséről röviden

2017. szeptember 27. 18:05 - Becstelen Majom

xfakt.png

Az RTL Klub idén is ránk szabadította azt a kohót, amely arra hívatott, hogy lecsapolja a TV nézők negatív és pozitív energiáit, az X-faktort. Idén is azzal az illúzióval csábítgatják a zsűri elé a versenyzőket, hogy aki a műsorban szerepel híres lesz, ha meg is nyeri a viadalt sztár is lehet belőle. Olyan Sztárok, mint Tóth Gabi vagy Radics Gigi, akiknek ha nem megy a lemezük az RTL még mindig tud mentormunkát adni, hogy azért mégis megéljenek valahogy. De az igazság az, hogy a legtöbb versenyző aki valamire is viszi ebben a cirkuszban, legfeljebb haknizenész lesz vidéki Búcsúkban. Hosszú távon nagyon keveseknek fog megadatni az az álomvilág, amibe belecsábították őket. Mondjuk ha valaki nem is jut tovább még mindig jelentkezhet a Dal-ba, főleg ha van olyan komoly szakmai múltja mint Pápai Jocinak, aki az “Ezek megőrültek” című műsorban is remekül megmutathatta tehetségét.

Ez a műsor olyan karaktereket keres, akikre rá lehet húzni egy-egy sablont, amik már jól beváltak a pop szutyok nemzetközi porondján. Ezeket a karaktereket megspékelik még egy kis hollywoodi sikertörténeti forgatókönyvvel, hogy a tinik szemeiből előcsalogassák az öröm vagy meghatottság könnyeit, amiből bőséges sms termés lesz, az éhezők viadalán a producerek számára.

Még ha valaki nem is tehetséges, van 3 előválogató a mentorok előtt. Az elsőn lehet, még nem tudják eldönteni jó e vagy nem. Aztán elmegy még egyre, ott is meghallgatják milyen. Aztán egy harmadikra és ott is hallják milyen. 3 alkalom volt már eddig megmondani neki, hogy figyelj, cicám menj el tanárhoz és esetleg próbáld meg később, mert nem jó, ahogy csinálod. Nem... Nekik filmet kell forgatni és egy interjút vele és utána beküldeni a zsűrihez, hogy az egész ország előtt szembesüljön azzal, hogy nem jó, amit csinál. Mert ha az előválogatón mondják meg, ugye azzal nem lehet szórakoztatni.

De ez így van rendjén, ez így természetes. Enélkül unalmas lenne a műsor és az életünk. Direkte olyan versenyzőket küldenek a zsűri elé, akiken jókat lehet nevetni és jól meg lehet őket alázni ország-világ előtt nyilvánosan, hogy a proli TV néző tömeg jól megdobálhassa őket recskás papírzsebkendőikkel a facebook láger kommentfalain. Ez embertelen és etikátlan Mónika színvonal. De hát a RTL Klubtól nem is várunk mást.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://becstelenmajom.blog.hu/api/trackback/id/tr3812903922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása