FŐOLDAL PODCAST BESZÉLGETÉS KULTÚRA KÖZÉLET AJÁNLÓ TÁMOGATÁS

5 brilliáns blog bejegyzés

2017. augusztus 12. 15:35 - Becstelen Majom

dgdg.png

A blog a weblog rövidítésből született a 20. század végén Jorn Berger és Peter Merholz által. Az internetes hálózat megszületésével és elterjedésével a blog írás robbanás szerűen megnövekedett. 1999-ben még alig két tucat blogger volt a hálón mára viszont már több mint 250 millióra nőtt a számuk és bár idő rendbe szedett naplóként indult, lassan de nem tudatosan átvették az újságírás szerepét, aminek feladata szállítani a híreket úgy, hogy azzal valamivel jobbá tegye az életünket és hozzájáruljon társadalmunk konstruktív fejlődéséhez.  

Ennek fényében nézzünk 5 brilliáns blog bejegyzést:

1. http://player.hu/fashion_style/ez-a-lany-minden-ami-rossz-a-bandapolot-hordo-tinikkel/

A Player.hu online férfi magazin blog bejegyzése arra hívja fel a figyelmünket, hogy válogassuk meg jól mit vegyünk fel, mert ha a pólón szereplő bandával nem tudunk azonosulni, akkor szentségtörést követünk el, képmutatóak és idióták vagyunk.

Mert ahogy azt az előzmény blog jegyzetben is írták a banda póló szent. Legalábbis ezek szerint nagyobb szentség mint a humánum és ha egy gyerek slayer pólót húz(mert épp olyat talált a turiban) ha fázik szentségtörést követ el és idióta, ha nem ismeri a tagokat és a diszkográfiát.

Szintén szentségtörő és idióta vagyok, ha kapok ajándékba egy AC/DC pólót és fel merem venni anélkül, hogy tudnám ki az a Bon Scott. Az viszont nem szentségtörés vagy idiotizmus mikor 40 fok melegbe fekete banda pólóban és bakancsban hirdetik az igét, hogy ki milyen metál istenben hisz.

Nagyon jó a cikk azon megállapítása, hogy valami meghalt bennünk. Ez pedig a józanész és az emberség, miknek helyét átvették a sikkes fanatikus sztereotip ideák.  

2. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/harom-diakjaval-fekudt-le-a-fiatal-tanarno-repult-az-iskolabol/

Az I ♥ Zene jól tudja, hogy szexuális tartalommal könnyen meg lehet mozgatni a tömeget, főként a hímneműeket. Ez nem csak náluk bevett szokás. Nagyon sok blog operál ezzel és nap mint nap oszt meg ilyen cikkeket vagy ehhez hasonló tartalmakat, pornó színész nőkről, meztelen modellekről, az ondó szépítő hatásáról vagy a recskázásról, mint egészséges életmódról.

3. http://www.nlcafe.hu/tv_sztarok/20170508/janza-kata-siras-samu-gyerekkel-vagyok-ordog-nora/

Egy blog oldal sem lehet sikeres anélkül, hogy kutyás, macskás, babás, cuki kis állatos cikket ne tenne közzé. Ha igazán sikeres blogger akar lenni valaki heti egyszer muszáj ezzel operálni. :) Ha pedig ehhez az érzelmi energia hullámhoz sztárokat is csatolunk, növelhetjük vele népszerűségüket. Ezekkel még szavazatokat is lehet maximalizálni.

4. https://reset.hu/cikk/2017/07/11/a-neve-megvaltozott-de-ez-meg-mindig-a-monika-show/

A kereskedelmi média hazugság ipara kitermelte a celebeket. Ezeket a nyilvános senkiket arra használta fel, hogy a régi társasági életünk pletyka faktorát pótolják és ezáltal hatékonyabban tudják értékesíteni a pláza életet a multik fizetett reklámjai által. Csakhogy a celebnek már van egy másik interaktív értékesítési formája, amivel a bloggerek tudnak haknizni. Ha egy blog előrántja például Vámpír Ágit a Maunikából azzal le tudja fölözni a saját hasznát kattintások által. A cél a Reset és a hasonló blog oldalaknál hasznot húzni az átlag emberek klikk zsigeréből valahányszor előhúzzák ezeket a szerencsétleneket akikkel a média elhitette, hogy ők valakik és különlegesek.  

Itt is ez történik. Nem azon van a felháborodás, hogy mennyire etikátlan az RTL, amiért ilyen tresh műsorokat gyárt mint a Mónika és utódja az Anikó show, hanem a felháborodás köz hangulatát meglovagolva újra értékesítik a celebet mint soha le nem járt szavatosságú árucikket.

5. https://reset.hu/2017/06/06/europa-tragediaja-lett-ariana-grande-attorese/

Itt igazából azzal van baj, hogy a cikk szelíd közönnyel kezeli azt, hogy a gátlástalan producerek ha pénz szagot éreznek nekik nemhogy az élet de a halál sem szent. A világ legtermészetesebb dolga lett ugyanis hogy pénzért bármit bárkinek, még a koporsókat is felfeszítjük és közszemlére tesszük. Ezen kívül megmutatkozik a pop szakma személyiség pusztító hatása is az előadókra nézve. Mert egy egészségesen fejlődő 15 éves lányból 22 éves nővé vált 'felnőtt'nek a jelleme nem engedné, hogy ebből sikert kovácsoljon.

Ennek a cikknek semmi más célja nem volt mint hangulat keltés egy tragédiából, amit aztán kattintásra lehet váltani.

A blog intézménye hatással van a társadalomra és vélemény formálására. A világháló fejlődésével az újság írás szakmája át hárult a blog írás intézményére, viszont az ezzel járó felelősség tudat elmaradt: a tisztességes, érveléseken alapuló, morális, lektorált írás.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://becstelenmajom.blog.hu/api/trackback/id/tr1312741624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása