FŐOLDAL PODCAST BESZÉLGETÉS KULTÚRA KÖZÉLET AJÁNLÓ TÁMOGATÁS

Ha azt hiszed, baj van veled, jó úton jársz

2017. október 30. 17:17 - Becstelen Majom

jout.png

Gondolatok az új világkorszakról, a spirituális útkeresésről és az "ébredésről".

Mostanában sokan vergődnek olyan lelki problémák, lételméleti kérdések miatt a fiatal (15-35-ös) korosztályból, amik eddig inkább az "életközepi válság" jelenségköréhez tartoztak. Ez meggyőződésem szerint egy tömeges, bolygónk lakosságának 5-10 százalékát érintő "spirituális ébredés" következménye.

Nincs ebben semmi különös. Egyszerűen csak új világkorszak határára ért az emberiség, és ilyenkor kiválasztottak egy köre magasabb tudatosságra ébred, hogy egyfajta "fénymunkásként" segítsen az emberiséget átvezetni egy tragédiákkal, kataklizmákkal, új felismerésekkel teli, nehéz, de átmeneti időszakon. Ahogy a Hair-ben is hallottuk: jön a Vízöntő kora. Ha te is érzed, hogy valami történik, valami megmozdult benned, közénk tartozol. Nem tudsz aludni éjszakánként? Az életed értelmét keresed? Félelmek, aggodalmak kínoznak? Gyakran esel kétségbe, máskor pedig vezettetést érzel a cselekvésre, megismerésre, mintha a fejedben egy hang szólna hozzád? Ne félj, most "ébredsz", most válsz új emberré.

Már nyilván sejted, hogy feladatod van, de nem találod a helyedet, szerepedet. Ez normális, és gondolj rá áldásos csodaként, mert elindultál az úton, hogy felelősséget vállalj az átmenetért. Az átmenet pedig az anyag korából a lélek aranykorába vezet, ahol az emberek ledöntve a vas korának dogmáit újra összhangban, szeretetben fognak élni egymással, a természettel és önmaguk valódi megtapasztalásával. Ijesztő ráébredni, hogy amit a társadalmunk ma helytelennek tart, sok esetben az a megélt igazságod. Ne hagyd magad visszahúzni, mert nem te vagy beteg, hanem ez a világ a működésével, szokásaival, elvárásaival. Ebből fogsz hamarosan kitörni, mint fióka a tojásból, és repülni tanulni - majd tanítani - fogod a szárnyaszegett, elgyötört, emberségüktől megfosztott embertársaidat.

A feladatodat néhány év alatt félreérthetetlenül fel fogod ismerni. A Jung által is leírt szinkronicitás jelensége, álmaid, új érdeklődéseid, könyveid, zenék, filmek, események fognak vezetni. A spirituális útkeresés ebben a dualista világban nagyon nehéz, ezt már bizonyára te is érzed. Mert ilyenkor a vezettetésed a vallások és a világ szabályaival, dogmáival is szembe mennek. A világ és a képmutató egyházak szemében is porszem vagy, sőt, magad sem tudod, ki vagy igazán. Ez jó jel, ne félj! Mert kezdesz önmagad lenni, a feladatodra találni.

Talán azért vezettettél erre az írásra, hogy megkezdődjön a beavatásod. Ha így van, akkor olvass el két könyvet: Elisabeth Haich: Beavatás - Óegyiptomi misztériumok című regénye és Szepes Mária Vörös Oroszlánja egyaránt egyenlő a "beavatással". Segítenek helyre tenni a lelked viharát, megérteni mi történik veled és miért. Kezdd el megtanulni az erőjóga (hatha) alapjait, és az álmaid onnantól szintén szövetségeseiddé válnak. Mikor éjszaka felriadsz, írj, ne erőltesd az alvást. Keresd fel a Pilist. A többi jön magától! Új felismerések, emberek, célok jelennek meg körülötted. Üdv a klubban!

Sok sikert! Nem vagy egyedül.

A poszt szerzője Németh Gábor, a BMK névadója.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://becstelenmajom.blog.hu/api/trackback/id/tr3813117992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása