FŐOLDAL PODCAST BESZÉLGETÉS KULTÚRA KÖZÉLET AJÁNLÓ TÁMOGATÁS

Mi az értelmiség feladata?

2017. augusztus 11. 15:56 - Becstelen Majom

2345.png

Jelenleg ma Magyarországon, ha valaki elolvas két olyan könyvet aminek mondani valója is van és azt tovább adja néhány embernek már többet tett a közgondolkodásért, mint az értelmiség többsége az elmúlt közel 20 évben. Sajnos viszont ez nem elég, mert míg az a valaki csak néhány száz embert ér el vele, addig az értelmiségek több tízezer embert találnak meg az érdektelen semmit mondó közösség romboló tartalmaikkal a médián Keresztül. Sajnos ez a helyzet jellemzi ma hazánkat ezen a téren.

Remekül példázza ezt az RTL KLUB Fókusz című műsora, amivel kapcsolatban fontos tudnunk, hogy eredetileg mi a funkciója. A kereskedelmi TV-knek van közszolgálati kötelezettségük, amiért ők állami pénzt kapnak. Vagyis azért kapják az adó forintjainkat, hogy közszolgálati műsort gyártsanak nekünk. Az RTL Klub közszolgálati műsora a Fókusz, ami ezt a közszolgálatot köz kiszolgálásnak értelmezi félre talán szándékosan.  
A Fókuszt úgy aposztrofálják, hogy egy szorakoztató műsor, amiben arra is figyelni kell, hogy a csomagolása kellőképpen fogyasztható és könnyed legyen.
Nem az a cél, hogy esetleg az emberek fejében olyan elmevírusokkal fertőzzenek, amik talán kicsit is jobbá tehetik az életüket, hanem hogy a szemetet amit csinálnak megfelelő marketing stratégiával el tudják adni.  
Például az egyik riportjuk a dévai árva gyerekkel foglalkozott. Az értelmi fogyatékosokból álló Nemadomfel együttest kísérték el, akik segély koncertet adtak a javukra. Nagyon szív facsaró volt, sok like-ot be lehetett vele söpörni. Erről a napló című műsor is eszembe jut, amit véletlenül láttam. Volt benne egy riport ahol értelmi fogyatékos gyerekeket mutogattak, akik egy intézetbe voltak bezárva. Volt egy jelenet, amelyben a Riporter a kerítésen keresztül megsimogatta az egyik kezét, a riport végén pedig elmondják, hogyha bárhol bárki ilyet lát az országba arra kérik értesítsék őket, hogy be tudják mutatni, (mint a bazári majmokat). Mielőtt valaki azt hinné, hogy segítő szándék húzódik meg emögött annak elmondanám, hogy itt nem erről van szó, hanem nyomor kiárusításáról a képernyőn keresztül  proliknak.

Ez a műsor csak egy a sok közül ami folyamatosan áraszt el minket a fekáliával.
Majdnem az összes rádió és tv műsor ki csalt meg kit, szakítási módokkal és szerelmi bánatokkal, hírességek gyerekeivel, kutyák kozmetikálásával és strandoltatásával, ki fogyott le mennyit vagy ki hízott meg témákkal foglalkozik. Csupa olyan érdektelen és értelmetlen dologgal, amiből semmi hasznunk. Nagyon erőltetetten dolgoznak azon, hogy véletlenül se jöjjön át olyan tartalom, amiből esetleg szellemileg is lehet gyarapodni.

Sajnos a memetikai evolúció sosem a jó irányba halad, ez azt hiszem globálisan is látszik. Az értelmiségnek viszont kötelessége lenne jó irányba terelni ezt az evolválódást, hogy a népszuverenitás működjön legalább annyira, hogy ne egy ilyen romlott politikai rendszert termeljen ki, mint amilyenben az elmúlt közel 30 évben részünk volt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://becstelenmajom.blog.hu/api/trackback/id/tr8312740192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása